Zielony koktajl + wafle ryżowe

Składniki na 1 porcję:

  • Gruszka – 260 g (2 sztuki)
  • Jabłko – 150 g (1 sztuka)
  • Szpinak – 30 g (3 garście)
  • Sok cytrynowy – 12 g (2 łyżki)
  • Płatki owsiane – 10 g (1 łyżka)
  • Wafle ryżowe naturalne (z ryżu brązowego) – 20 g (2 sztuki)

Całość zawiera: 360.9 kcal, B 7 g, T 2,7 g, Wp 70.4 g

Wykonanie:
Owoce obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne w jabłkach i gruszkach. Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy (poproś o pomoc rodzica) na koktajl. Przelej do bidonu, a przed spożyciem pamiętaj o wstrząśnięciu.
Wafle ryżowe pakujemy osobno.
*poproś o pomoc rodzica w przygotowaniu lunchu!

PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW

WYKONANIE: MAŁEK MEDIA