Wypasiona bułka z wołowiną + śliwki

Składniki na 1 porcje

  • Bułka pełnoziarnista – 80 g (1 x Sztuka)
  • Papryka zielona – 70 g (0.5 x Sztuka)
  • Pomidory koktajlowe – 40 g (2 x Sztuka)
  • Szynka wołowa gotowana – 30 g (2 x Plasterek)
  • Ser, edamski tłusty – 15 g (1 x Plasterek)
  • Kiełki brokuła – 8 g (1 x Łyżka)
  • Margaryna miękka, kubkowa – 5 g (1 x Łyżeczka)
    Sałata – 10 g (2 x Liść)
  • Śliwki – 160 g (2 x Garść)

Całość zawiera: 433.7 kcal, B 19.8 g, T 12.7 g, Wp 54.5 g

Wykonanie:

Bułkę przekrawamy w poprzek, smarujemy margaryną, kładziemy szynkę, ser żółty, paprykę pokrojoną w słupki i kiełki brokuła. Przykrywamy drugą połową bułki. Pomidorki koktajlowe i śliwki pakujemy osobno.

PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW

WYKONANIE: MAŁEK MEDIA