Wrapy z łososiem, gotowany kalafior + truskawki*

Składniki na 1 porcji

  • Tortilla pełnoziarnista – 60 g (1 x Sztuka)
  • Ogórek – 40 g (1 x Sztuka)
  • Łosoś, wędzony – 30 g (1 x Kawałek)
  • Serek naturalny do smarowania – 25 g (1 x Łyżka)
  • Cebula czerwona – 20 g (0.2 x Sztuka)
  • Sałata – 10 g (2 x Liść)
  • Koper ogrodowy – 4 g (0.5 x Łyżka)
  • Kalafior – 250 g (0.5 x Sztuka)
  • Truskawki – 200 g (2.9 x Garść)

Całość zawiera: 416.4kcal, B 22.7 g, T 11.8 g, Wp 49.2 g

Wykonanie:

Placek smarujemy serkiem, układamy łososia, sałatę i ogórka pokrojonego w plastry oraz

cebulę i koperek, zawijamy i przekrawamy na małe kawałki.

Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki, wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy około 8-10 min. tak, aby były chrupiące. Układamy obok tortilli.

Truskawki pakujemy osobno.

*poproś o pomoc rodzica w przygotowaniu lunchu!

PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW

WYKONANIE: MAŁEK MEDIA