Wrapy z kabanosem wołowym, gotowany kalafior + truskawki
Składniki na 1 porcję:
- Tortilla pełnoziarnista – 60 g (1 sztuka)
- Ogórek – 40 g (1 sztuka)
- Kabanosy wołowe – 50 g (3 sztuki)
- Serek naturalny do smarowania – 25 g (1 łyżka)
- Cebula czerwona – 20 g (0,2 sztuki)
- Sałata – 10 g (2 liście)
- Koper ogrodowy – 4 g (0,5 łyżki)
- Kalafior – 250 g (0,5 sztuki)
- Truskawki – 200 g (2,9 garści)
Całość zawiera: 501.8 kcal, B 31.7 g, T 17.3 g, Wp 49.2 g
Wykonanie:
Placek smarujemy serkiem, układamy kabanosy, sałatę i ogórka pokrojonego w plastry oraz cebulę i koperek, zawijamy i przekrawamy na małe kawałki. Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki, wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy około 8-10 min. tak, aby były chrupiące. Układamy obok tortilli. *poproś o pomoc rodzica w przygotowaniu lunchu!
Truskawki pakujemy osobno.
PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW
WYKONANIE: MAŁEK MEDIA