Wieprzowe wrapy z włoską kapustą i carpaccio z buraka

Składniki na 1 porcję:
WRAPY
- Kapusta włoska – 110 g (2 liście)
- Szynka wieprzowa, gotowana – 60 g (4 plasterki)
- Hummus klasyczny – 40 g (4 łyżeczki)
CARPACCIO Z BURAKA
- Buraki, gotowane w wodzie – 120 g (1 sztuka)
- Ser twarogowy półtłusty – 50 g (0,2 opakowania)
- Cytryna – 40 g (0,5 sztuki)
- Sałata – 25 g (5 liści)
- Orzechy włoskie – 7 g (0,5 łyżki)
- Oliwa z oliwek – 5 g (0,5 łyżki)
Całość zawiera: 463.6 kcal, B 31,6 g, T 24,7 g, Wp 24,3 g
Wykonanie:
WRAPY: Każdy liść sałaty smarujemy hummusem, kładziemy plaster szynki i zawijamy.
CARPACCIO: Ugotowane buraczki (można ugotować lub kupić gotowe w sklepie) kroimy w cienkie plasterki. Ser kruszymy. Do pojemnika wkładamy porwaną sałatę, plastry buraka i pokruszony ser. Polewamy całość oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku, a na koniec posypujemy orzechami.

PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW

WYKONANIE: MAŁEK MEDIA