Tortilla z szynką wołową + dodatki

Składniki na 1 porcje

WARZYWNE SŁUPKI

  • Papryka czerwona – 70 g (0.5 x Sztuka)
  • Marchew – 45 g (1 x Sztuka)
  • Seler naciowy – 45 g (1 x Łodyga)
  • Ogórek – 40 g (1 x Sztuka)
  • Hummus klasyczny – 40 g (4 x Łyżeczka)

Wykonanie:

Warzywa kroimy w słupki (poproś o pomoc rodzica). Hummus przekładamy do pojemnika.

TORTILLA

  • Tortilla pełnoziarnista – 61 g (1 x Sztuka)
  • Szynka wołowa, gotowana – 30 g (2 x Plasterek)
  • Serek naturalny do smarowania – 25 g (1 x Łyżka)
  • Sałata – 10 g (2 x Liść)

Wykonanie:

Brzegi placka smarujemy serkiem, na środku układamy sałatę oraz wędlinę. Placek zwijamy w rulon i kroimy na dwie części.

Całość zawiera: 435.7 kcal, B 19.2 g, T 20.5 g, Wp 41.0 g

*poproś o pomoc rodzica w przygotowaniu lunchu!

PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW

WYKONANIE: MAŁEK MEDIA