Tortilla z szynką wołową + dodatki
Składniki na 1 porcje
WARZYWNE SŁUPKI
- Papryka czerwona – 70 g (0.5 x Sztuka)
- Marchew – 45 g (1 x Sztuka)
- Seler naciowy – 45 g (1 x Łodyga)
- Ogórek – 40 g (1 x Sztuka)
- Hummus klasyczny – 40 g (4 x Łyżeczka)
Wykonanie:
Warzywa kroimy w słupki (poproś o pomoc rodzica). Hummus przekładamy do pojemnika.
TORTILLA
- Tortilla pełnoziarnista – 61 g (1 x Sztuka)
- Szynka wołowa, gotowana – 30 g (2 x Plasterek)
- Serek naturalny do smarowania – 25 g (1 x Łyżka)
- Sałata – 10 g (2 x Liść)
Wykonanie:
Brzegi placka smarujemy serkiem, na środku układamy sałatę oraz wędlinę. Placek zwijamy w rulon i kroimy na dwie części.
Całość zawiera: 435.7 kcal, B 19.2 g, T 20.5 g, Wp 41.0 g
*poproś o pomoc rodzica w przygotowaniu lunchu!
PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW
WYKONANIE: MAŁEK MEDIA