Sałatka z rostbefem i kaszy gryczanej
Składniki na 1 porcję:
- Pomidor – 120 g (1 sztuka)
- Wołowina, rostbef – 80 g (0,8 kawałka)
- Groszek zielony – 60 g (4 łyżki)
- Kasza gryczana – 25 g (2 łyżki)
- Oliwa z oliwek – 10 g (1 łyżka)
Całość zawiera: 389 kcal, B 25.6 g, T 18.6 g, Wp 26.5 g
Wykonanie:
Kaszę gotujemy na sypko. Rostbef smarujemy oliwą, świeżo zmielonym pieprzem i tymiankiem. Smażymy z każdej strony po 2-3 minuty. Odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu kroimy w plastry. Łączymy
kaszę z mięsem, warzywami. Doprawiamy solą i mieszamy.
*poproś o pomoc rodzica w przygotowaniu lunchu!
PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW
WYKONANIE: MAŁEK MEDIA