Sałatka z rostbefem i kaszy gryczanej

Składniki na 1 porcję:

  • Pomidor – 120 g (1 sztuka)
  • Wołowina, rostbef – 80 g (0,8 kawałka)
  • Groszek zielony – 60 g (4 łyżki)
  • Kasza gryczana – 25 g (2 łyżki)
  • Oliwa z oliwek – 10 g (1 łyżka)

Całość zawiera: 389 kcal, B 25.6 g, T 18.6 g, Wp 26.5 g

Wykonanie:
Kaszę gotujemy na sypko. Rostbef smarujemy oliwą, świeżo zmielonym pieprzem i tymiankiem. Smażymy z każdej strony po 2-3 minuty. Odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu kroimy w plastry. Łączymy
kaszę z mięsem, warzywami. Doprawiamy solą i mieszamy.
*poproś o pomoc rodzica w przygotowaniu lunchu!

PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW

WYKONANIE: MAŁEK MEDIA