Sałatka makaronowa z wieprzowym kabanosem

Składniki na 1 porcję:

  • Pomidory koktajlowe – 120 g (6 sztuk)
  • Makaron penne (pełnoziarnisty) – 70 g (1 szklanka)
  • Kabanosy wieprzowe- 30 g (2 sztuki)
  • Sałata – 20 g (4 liście)
  • Suszone pomidory – 14 g (2 sztuki)
  • Oliwa z oliwek – 10 g (1 łyżka)

Całość zawiera: 479.3 kcal, B 23.3 g, T 19.2 g, Wp 52.3 g

Wykonanie:


Sałatę rwiemy i wykładamy nią pojemnik. Warzywa
kroimy na drobne kawałki i układamy na sałacie. Gotuje-
my makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
(*tu poproś o pomoc) i łączymy z warzywami. Kroimy
kabanosy i dodajmy na wierzch. Całość skrapiamy oliwą.

PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW

WYKONANIE: MAŁEK MEDIA