Sałatka makaronowa z wieprzowym kabanosem
Składniki na 1 porcję:
- Pomidory koktajlowe – 120 g (6 sztuk)
- Makaron penne (pełnoziarnisty) – 70 g (1 szklanka)
- Kabanosy wieprzowe- 30 g (2 sztuki)
- Sałata – 20 g (4 liście)
- Suszone pomidory – 14 g (2 sztuki)
- Oliwa z oliwek – 10 g (1 łyżka)
Całość zawiera: 479.3 kcal, B 23.3 g, T 19.2 g, Wp 52.3 g
Wykonanie:
Sałatę rwiemy i wykładamy nią pojemnik. Warzywa
kroimy na drobne kawałki i układamy na sałacie. Gotuje-
my makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
(*tu poproś o pomoc) i łączymy z warzywami. Kroimy
kabanosy i dodajmy na wierzch. Całość skrapiamy oliwą.
PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW
WYKONANIE: MAŁEK MEDIA