Nocna owsianka z borówkami
Składniki na 1 porcje
- Maliny – 120 g (2 x Garść)
- Borówki – 100 g (1 x Sztuka)
- Jogurt naturalny typu islandzkiego Skyr – 150 g (1 x Opakowanie)
- Płatki owsiane – 50 g (5 x Łyżka)
- Masło orzechowe – 10 g (1 x Łyżeczka)
- Nasiona chia – 5 g (1 x Łyżeczka)
- Miód pszczeli – 12 g (0.5 x Łyżka)
- Cynamon – 1 g (0.2 x Łyżeczka)
Całość zawiera: 521.3 kcal, B 29.3 g, T 10.9 g, Wp 68.2 g
Wykonanie:
Wieczór wcześniej płatki owsiane zalewamy wrzątkiem (80 ml) i odstawiamy na całą noc lub minimum 30 minut. Maliny mieszamy z jogurtem naturalnym, miodem i cynamonem. Do pojemnika układamy kolejno płatki owsiane, jogurt naturalny z malinami i miodem, odrobinę masła orzechowego, na wierzch posypujemy borówkami.
PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW
WYKONANIE: MAŁEK MEDIA