Malinowy serek z kakao + orzechy arachidowe

Składniki na 1 porcje:

  • Serek twarogowy, homogenizowany – 150 g (1 x Opakowanie)
  • Banan – 120 g (1 x Sztuka)
  • Maliny, mrożone – 50 g (0.1 x Opakowanie)
  • Kakao 16%, proszek – 5 g (0.5 x Łyżka)
  • Orzechy arachidowe – 30 g (2 x Łyżka)

Całość zawiera: 577.9 kcal, B 29.5 g, T 32 g, Wp 39.2 g

Wykonanie:

Banana rozgniatamy widelcem i mieszamy z serkiem. Połowę masy przekładamy do pojemnika, a do drugiej połowy dodajemy kakao i mieszamy do uzyskania ciemnej masy. Na jasną masę dajemy maliny i przykrywamy ciemną masą.

Do osobnego pojemnika wkładamy orzechy.

PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW

WYKONANIE: MAŁEK MEDIA