Kanapki z pastą fasolową + gruszka

Składniki na 1 porcję:
- Fasola czerwona w zalewie (konserwowa) – 100 g (5 łyżek)
- Papryka czerwona – 70 g (0,5 sztuki)
- Chleb żytni razowy – 60 g (2 kromki)
- Cytryna – 40 g (0,5 sztuki)
- Koper ogrodowy – 16 g (2 łyżki)
- Oliwa z oliwek – 10 g (1 łyżka)
- Gruszka – 130 g (1 sztuka)
Całość zawiera: 426 kcal, B 11,1 g, T 12,3 g, Wp 57,8 g
Wykonanie:
Fasolę rozgniatamy widelcem (można użyć do tego blendera – *poproś o pomoc rodzica) mieszamy z tłuszczem, sokiem z cytryny i przyprawami do smaku (pieprz, przyprawy ziołowe). Siekamy koperek i dodajemy do pasty. Smarujemy chleb pastą i nakładamy pokrojoną paprykę.
Gruszkę zabieramy w całości.

PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW

WYKONANIE: MAŁEK MEDIA