Kanapki z masłem orzechowym i dżemem + jogurt pitny
Składniki na 1 porcje
Chleb graham – 60 g (2 x Kromka)
Masło orzechowe – 22.5 g (1.5 x Łyżeczka)
Dżem 100% owoców (różne rodzaje) – 15 g (1 x Łyżeczka)
Skyr pitny naturalny – 330 g (1 x Opakowanie)
Całość zawiera: 504.2 kcal, B 35.1 g, T 18.5 g, Wp 49.7 g
Wykonanie:
Na jedną kromkę chleba smarujemy masło orzechowe i dżem, przykrywamy drugą.
Jogurt pakujemy osobno.
PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW