Gruszkowa chmurka*

Składniki na 1 porcji

  • Gruszka – 260 g (2 x Sztuka)
  • Serek wiejski (naturalny) – 200 g (1 x Opakowanie)
  • Kakao 16%, proszek – 10 g (1 x Łyżka)
  • Dynia, pestki, łuskane – 10 g (1 x Łyżka)

Całość zawiera: 449.9 kcal, B 28.1 g, T 15.9 g, Wp 41.8 g

Wykonanie:

Jedną gruszkę kroimy na kawałki, drugą miksujemy na mus, wcześniej pozbywając się gniazd nasiennych. Serek miksujemy i dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i miksujemy tak, aby powstała ciemna część przekąski. Do pojemnika układamy kolejno warstwę jasną, owoce –mus, warstwę ciemną, owoce-kawałki i na wierzch posypujemy pestkami dyni.

*poproś o pomoc rodzica w przygotowaniu lunchu!

PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW

WYKONANIE: MAŁEK MEDIA