Carpaccio z burakiem
Składniki na 1 porcji
- Buraki, gotowane w wodzie – 120 g (4 x Kawałek)
- Ser, mozzarella – 60 g (10 x Sztuka)
- Rukola – 40 g (2 x Garść)
- Cytryna – 40 g (0.5 x Sztuka)
- Oliwa z oliwek – 10 g (1 x Łyżka)
- Orzechy włoskie – 15 g (1 x Łyżka)
Całość zawiera: 412.4 kcal, B 20.2g, T 29 g, Wp 15.4 g
Wykonanie:
Ugotowane buraczki (można ugotować lub kupić gotowe w sklepie) kroimy w cienkie plasterki. Ser również kroimy w plastry. Do pojemnika wkładamy rukolę, na przemian buraka i mozzarellę. Polewamy całość oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku, a na koniec posypujemy orzechami.
PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW
WYKONANIE: MAŁEK MEDIA