Carpaccio z burakiem

Składniki na 1 porcji

  • Buraki, gotowane w wodzie – 120 g (4 x Kawałek)
  • Ser, mozzarella – 60 g (10 x Sztuka)
  • Rukola – 40 g (2 x Garść)
  • Cytryna – 40 g (0.5 x Sztuka)
  • Oliwa z oliwek – 10 g (1 x Łyżka)
  • Orzechy włoskie – 15 g (1 x Łyżka)

Całość zawiera: 412.4 kcal, B 20.2g, T 29 g, Wp 15.4 g

Wykonanie:

Ugotowane buraczki (można ugotować lub kupić gotowe w sklepie) kroimy w cienkie plasterki. Ser również kroimy w plastry. Do pojemnika wkładamy rukolę, na przemian buraka i mozzarellę. Polewamy całość oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku, a na koniec posypujemy orzechami.

PROJEKT FINANSOWANY Z FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI MIĘSA WOŁOWEGO, FUNDUSZU PROMOCJI ZIARNA ZBÓŻ
I PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH ORAZ FUNDUSZU PROMOCJI OWOCÓW I WARZYW

WYKONANIE: MAŁEK MEDIA